Tragedie în lumea cinematrografiei

Regizorul filmului “Top Gun”, Tony Scott, s-a sinucis. Biroul de medicină legală a anunțat că Scott, în vârstă de 68 de ani, s-a aruncat de pe un pod din Los Angeles.

Regizorul Tony Scott, autorul unor filme de succes precum “Top Gun”, “Ultimul samaritean” şi “Valul ucigaş “, s-a sinucis duminică, aruncându-se de pe un pod din Los Angeles, a anunţat Biroul de medicină legală din oraşul american. Potrivit aceleiași surse, Tony Scott, care avea 68 de ani, a fost văzut când şi-a parcat maşina pe podul Vincent Thomas şi când a sărit în apă, duminică, în jurul orei locale 12.30. Locotenentul Joe Bale, de la Biroul de medicină legală din Los Angeles, a declarat că trupul neînsufleţit a fost scos din apă cu puţin timp înainte de ora 15, și chiar dacă este cel mai probabil vorba despre o sinucidere, medicii legiști urmează să efectueze și o autopsie. Regizor, producător, actor şi scenarist, Tony Scott s-a născut în Marea Britanie, în 1944, şi este fratele la fel de celebrului regizor Ridley Scott. Printre filmele regizate de Tony Scott se numără “Foamea”, cu Catherine Deneuve şi Susan Sarandon, sau “Top Gun”, cu Tom Cruise.

De asemenea, Tony Scott a mai regizat “Poliţistul din Beverly Hills II”, cu Eddie Murphy, “Zilele tunetului”, cu Tom Cruise, “Ultimul samaritean”, cu Bruce Willis şi Halle Berry, “Iubire adevărată “, cu Christian Slater şi Patricia Arquette, “Valul ucigaş”, cu Gene Hackman şi Denzel Washington, “Un admirator fanatic”, cu Robert de Niro şi Wesley Snipes, “Spioni de elită”, cu Robert Redford şi Brad Pitt, “Domino”, cu Keira Knightley şi Mickey Rourke, și “De neoprit “, cu Denzel Washington.

Tony Scott a fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe producţii de televiziune, printre care şi “The Good Wife” şi a câştigat trofeul în anul 2002, pentru “The Gathering Storm”. În 1995, la gala BAFTA, a plecat acasă cu Michael Balcon Award.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.