Traficul de persoane și capcanele internetului

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane avertizează în privința pericolelor din mediul virtual. Traficanții au găsit o nouă metodă de a racola copii. Despre ce este vorba, aflați din materialul următor.

Traficanții de persoane caută victime și pe internet. Autoritățile sfătuiesc părinții să monitorizeze activitatea copiilor pe rețelele de socializare, atunci când aceștia intră în vorbă cu necunoscuți. Comisarului-șef Maximilian Nicolae, directorul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, avertizează că ”recrutarea pe internet există și, cu siguranță, se va dezvolta în perioada următoare”.

Tehnologia a ajuns să fie accesibilă chiar și la sate, în cele mai îndepărtate colțuri ale țării. În condițiile în care tot mai mulți copii și adolescenți petrec timp în mediul virtual, traficanții recurg la tot felul de tertipuri pentru a întinde capcane. Racolatorii conving adolescente să le trimită fotografii indecente,pentru ca apoi să le poată manipula pe tinere, care ajung de multe ori sclave sexuale.

Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane relatează  că au făcut campanii de informare a minorilor, cărora le-au explicat că anumite persoane din mediul virtual nu au intenții serioase. Părinților li s-a spus că trebuie să comunice tot timpul cu copiii și să le explice riscurile la care se expun, informează Libertatea.

Redactor: Isabela Boantă