Trafic restricționat pe Transalpina

Iarnă, în toată regula! Pe Transaplina, circulația autovehiculelor a fost îngreunată din cauza ninsorilor. Stratul de zăpadă depus pe carosabil a necesitat reducerea programului cu patru ore pentru traficul rutier din această zonă.

Măsura a intrat în vigoare din data de 7 octombrie.

”Încă nu închidem, deși la noapte iar ninge. Intervalul orar de acces pe Transalpina se va modifica, accesul este permis, de astăzi, între orele 09.00-17.00, permanent  se va face revizie pe sectorul de drum dintre Rânca și Novaci. Toate măsurile sunt luate pentru siguranța participanților la trafic. Am suplimentat utilajele, avem trei și cu încărcătorul patru, mai sunt pregătite încă două la Târgu-Jiu. Am stabilit ora 09.00, ca să avem timp dimineața să curățim bine drumul. Măsurile sunt luate de către administratorul drumului. Avertizăm să nu se mai intre în afara programului.”, a declarat Ion Tudor, directorul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Măsura a fost implementată după ce, pe DN67C, în zona Urdele, s-a depus primul strat de omăt, iar drumarii au împrăștiat câteva tone de material antiderapant. Din cauza carosabilului înghețat, aceștia au fost nevoiți să intervină duminică seara, pe acest tronson de drum, unde mai mulți turiști din Sibiu și Alba au rămas blocați cu autoturismele.

”Am scos două autoturisme din Pasul Urdele. Ce au căutat la ora aceea? Era de preferat poate să-I lăsăm acolo și să aducem Poliția și să le ia permisele, nu, nu am făcut-o. Noi i-am luat după noi, după utiliaj și i-am dus la Novaci. Nu i-am înțeles ce căutat la ora aceea. Nu au comentat. Nu mai aveau voce. Aveau mașinile neechipate corespunzător. Duminică după-amiază am luat o familie cu utilijale noastre, până la Novaci. De acum înainte măsurile vor fi mult mai drastice. Poliția va fi prezentă în zonă și li se va lua permisul pentru așa ceva. Până acum programul era de la 08.00, la 20.00.”, a mai declarat Ion Tudor, directorul Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Meteorologii au avertizat că ninsorilor vor continua să cadă la munte.

Redactor: Mihaela Țânțaru