Trafic paralizat la Constanța, pe toate căile

Drumuri blocate, trenuri înțepenite în ger și persoane izolate la zeci sau sute de kilometri de casă! Sunt efectele codului portocaliu de viscol și ninsoare care a pus stăpînire pe județul Constanța. Autostrada Soarelui, dar și zeci de drumuri naționale și județene se închid de la o oră la alta, iar utilajele de deszăpezire par să nu mai facă față situației. Dacă situația va continua este posibil ca toate ieșirile din oraș să fie închise, spun cei de la Comandamentul de Iarnă.

Vremea rea a făcut prăpăd pe șoselele constănțene. Sîmbătă noaptea, vîntul puternic a pus la pămînt zeci de copaci care au blocat căile de acces pe mai multe străduțe din oraș. Din fericire însă, constănțenii au ascultat sfaturile autorităților așa că niciun autoturism nu a fost avariat.

În schimb, mai multe linii de tensiune au fost afectate, dupa ce cablurile au fost rupte de vant. În cursul zilei de duminică, au apărut și ninsorile, care au paralizat traficul rutier. Situația drumurilor din județ încă se schimbă de la o oră la alta. Autostrada Soarelui a fost închisă circulației pe tronsonul București – Fetești, iar utilajele de deszăpezire cu greu și-au croit drumul în celelalte zone afectate de vijelie. Vîntul însă le-a îngreunat misiunea și i-a pus în pericol pe șoferi. Cele mai multe probleme au fost în nordul, nord-estul și sud-vestul județului, pe DN 22, DN22A, DN2A. Și Drumul județean DJ226 Navodari – Mihai Viteazu a fost închis, după ce mai multe autoturisme au rămas blocate pe acest tronson.Pe Drumul Național DN2A, un copil care avea nevoie urgență de îngrijiri medicale abia a putut ajunge la spital, cu mașina personală a părinților, ajutată de un buldoexcavator pus la dispoziție de Primăria Pantelimon, pentru a putea înainta prin nămeți. Iar pe A2, au rămas, pe rînd, izolați, un șofer care s-a aventurat la drum și echipajul de deszăpezire trimis să-l recupereze.Vizibilitatea a atins pragul critic, așa că traficul rutier, dar și feroviar, au fost paralizate.

În Gara din Constanța a fost aglomerație mare.

Zeci de oameni s-au trezit, pe ultima sută de metri, că nu mai pot ajunge acasă.

Din cauza condițiilor meteo extreme garniturile au înțepenit pe peroane. De asemenea, și cursele aeriene au plecat cu întârziere de pe Otopeni.

Peste 20 de trenuri de călători au fost anulate, duminică, pe rute spre şi dinspre Bucureşti, Constanţa, Feteşti, Slobozia, Tulcea sau Medgidia, precum și Buzău, Călăraşi, Alexandria şi Roşiori, iar trenurile care circulă în sudul şi estul au ajuns la destinaţii cu întârzieri de peste două ore.

Redactor: Andreea Barbu