Trafic infernal dinspre litoral, trenul…o salvare

Aglomerația din statiuni s-a mutat în gări și pe șosele. Mii de oameni pe care valurile și briza mării i-au făcut fericiți în minivacanța de Paște/1 Mai au plecat spre casă. Cu toții s-au lăsat mângâiați de soare și s-au bucurat de câteva clipe de tihnă pe litoral, iar acum, la plecare, deja încep să ducă dorul mării.

La orele pranzului in Mamaia putini mai erau pe nisip, tragand de fiecare ora petrecuta langa valurile marii. Nostalgia se putea citi pe chipurile lor. Iubitorii marii se desprind cu greu de litoral ca sa plece acasa.

Usor-usor, toti petrecaretii au luat drumul garii ca sa prinda trenurile amiezii catre Bucuresti. Pe peronul din Constanta, deja se depanau amintiri.

Cu totii s-au distrat, si au uitat de casa timp de 4 zile. Marea si plaja le-a fost casa iar rasariturile pe care le-au prins o sa le hraneasca amintirile luni de zile de-acum incolo. Nota de plata a vacantei a fost piperata pentru unii, insa banii nu mai conteaza cand te întorci cu un bagaj urias de povesti pentru prietenii de la bloc.

Si-n Vama Veche petrecaretii si-au adunat bagajele. Corturile au inceput sa dispara, rucsacii s-au umplut cu lucruri si vamaiotii au facut coada la microbuze.

Aglomeratia din statiunile bulgaresti s-a mutat pe sosele si-n punctele de trecere a frontierei. Dupa-amiaza, traficul s-a aglomerat dintr-o data pe drumul catre casa. Cum ziua de cazare la bulgari se termina la aceeasi ora in toate statiunile, romanii au plecat ca la un semn cu totii. Drumul precar si accesul pe o sigura banda in punctul de trecere al frontierei a creat cozi care s-au intins pe  kilometri intregi, in tara vecina.

Redactor: Elenis Vlahbei