Trafic de cocaină România – Italia

Polițiști specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Gorj au destructurat o grupare infracțională de trafic de droguri, care ar fi acționat pe relația România – Italia. Doi membri au fost reținuți.

În cursul zilei de luni, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au efectuat o percheziție la o locuință din localitatea Bâlteni, județul Gorj, folosită de un cetățean albanez. Acțiunea a continuat cu o percheziţie asupra unui autoturism folosit de acesta și o percheziție corporală asupra sa și a unui alt bărbat.

Astfel, au fost ridicate 35 de grame de cocaină, un cântar electronic, telefoane mobile, pașaportul cetățeanului străin și înscrisuri.

Conform primelor informații, doi tineri, în vârstă de 26 și respectiv 28 de ani și un cetățean albanez,  ar fi procurat și vândut cocaină pe raza comunei Bîlteni.

Din investigații a rezultat că, la data de 22 februarie, tânărul de 26 de ani ar fi plecat în Italia, de unde ar fi procurat 35 grame de cocaină, pentru a o introduce în România și a o preda cetățeanului străin, în vederea vânzării pe piața internă.

În cauză, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore și introducerea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj față de cei doi bărbați implicați, care urmează să fie prezentați Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

Redactor: Isabela Boantă