Tot mai multe treceri ilegale la frontiera de stat a României (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-trKEUMicKI[/youtube]În doar 24 de ore, polițiștii Gărzii de Coastă au reținut patru persoane care încercau să treacă fraudulos granița. Un marinar român a fost prins în timp traversa Dunărea înot către Ucraina, iar doi migranți afgani și un irakian au fost depistați la frontiera cu Bulgaria.

Un marinar român din Tulcea a încercat să treacă Dunărea înot către Ucraina. Grănicerii ucrainieni sunt cei care l-au depistat pe teritoriul țării vecine și au anunțat Garda de Coastă. Marinarul de 45 de ani a declarat că nu a avut încotro, fiind îmbarcat pe un șlep motor sub pavilion România care a eșuat la apă mică în zona brațului Chilia.

Alți trei migranți au fost prinși apropierea localităţii Dobromir Deal, lîngă frontiera cu Bulgaria. Doi dintre ei fiind frați de origine afgană, iar unul de cetățenie irakiană. Aceștia le-au declarat oamenilor legii că au fost ajutați de călăuze bulgare pentru a trece granița în România, unde urmau să-și găsească de muncă.

În total, polițiștii Gărzii de Coastă au întocmit patru dosare penale pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Matei Ghioc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.