„Torturi” a la Silvian

Surprize„ colorate„ într-o cofetărie cu renume, din Constanța. Comisarii OPC au găsit aici pigmenți alimentari cu o vechime de peste un deceniu. Si mai grav este faptul că, unitatea folosea numeroase E-uri în prepararea torturilor si prajiturilor pe care le comercializează.

Încă 2 ani ar mai fi lipsit până când coloranții folosiți, în laboratorul cofetăriei Silvian, ar fi fi ajuns la vârsta maturității. Nu este deloc o glumă! Reprezentanții OPC au găsit coloranți alimentari, folosiți la prepararea torturilor și prăjiturilor, expirați de 16 ani. Mai mult decât atât, laboratorul prezenta condiții de depozitare neconforme, folosindu-se de proceduri nesigure, multe din produsele folosite erau cu potențial periculos.

Si mai grav este că, potrivit reprezentanților OPC, unitatea folosea numeroase E-uri în prepararea torturilor ți prăjiturilor pe care le comercializau. Unele dintre acestea pot distruge capacitatea de concentrare și atenție a copiilor. Paradoxal este faptul că, în ultimii ani, cofetăria s-a regăsit în topul afacerilor din România.

Comisarii CJPC au retras de la comercializare toate produsele găsite în cofetărie. De asemenea, cofetăria a fost închisă temporar, dar conducerea CJPC urmează să propună Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, suspendarea activităţii pe o perioadă de până la şase luni.

Redactor: Oana Jărloianu