Toronto: O dubă a intrat în mulțime

Zece persoane și-au pierdut viața și alte 15 au fost rănite, după ce o dubiță a intrat în mai mulți pietoni. Incidentul s-a petrecut în orașul canadian Toronto. Șoferul a fugit de la fața locului însă a fost prins de autorități la scurt timp.

O dubă a intrat în mulțime, în orașul Toronto din Canada. Cel puțin zece persoane au murit și alte 15 au fost rănite. Șoferul a condus de-a lungul trotuarului pe o distanță de aproximativ un kilometru, lovind mai multe persoane. Bărbatul a reușit să fugă de la fața locului, însă a fost capturat de către forțele de ordine la scurt timp.

Un oficial canandian a declarat că este vorba despre un act deliberat, însă nu s-a stabilit încă ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la gestul extrem. Conform primelor informații, atacatorul se numește Alek Minassian și are 25 de ani. Conform presei canadiene,  martorii susțin că șoferul era ”nervos, agresiv și părea a proveni din Orientul MIjlociu”.

Primarul orașului Toronto, John Tory, i-a îndemnat pe cetățeni să evite zona în care a avut loc atacul, fiind stabilit un perimetru de securitate.

Redactor: Isabela Boantă