Topul produselor cancerigene

Micii, cârnații , șunca și ceafa de porc sunt pe lista neagra a produselor cancerigene, potrivit ultimului raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Consumul de carne procesată poate provoca apariția unor forme de cancer ale sistemului digestiv, in timp ce consumul de carne roșie este cauza cea mai probabila a imbolnăvirilor oncologice, sustin specialistii.

Agenţia internaţională pentru studii oncologice , parte a OMS, a inclus carnea procesată, precum cea folosită în salam, cârnaţi, mici ,costiţă sau crenvurşti în categoria 1 a alimentelor ce favorizează aparitia cancerului. Carnea rosie, categorie in care este inclusa carnea de vita, miel/oaie/berbec si porc, a fost introdusa in grupa de risc 2, fiind clasificata drept “carcinogen probabil”.

In ciuda acestor avertismente, oamenii nu sunt dispusi sa renunțe la consumul de carne sau mezeluri.

Agenţia Naţională pentru Cercetarea Cancerului din cadrul OMS nu recomandă eliminarea totală a cărnii roşii din alimentaţie, deoarece este o sursă importantă de proteine, vitamine şi minerale precum fierul sau zincul. Aceasta trebuie insa consumată cu moderaţie.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Sorin Hulubei