Topul celor mai stresante meserii

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E7KZm2-eyy0[/youtube]Stresul asociat cu munca reprezintă una dintre cele mai mari probleme din Europa. Aproape unul din patru lucrători este afectat de stres. Potrivit celui mai recent sondaj aproape 73% dintre angajaţi se simt stresaţi de cel puţin un factor de la locul de muncă. Însă acelaşi studio arată că persoanele care au ales meserii stresante sunt dependente de adrenalină.

“Ceea ce este un stres pentru un individ, pentru altul este doar locul de muncă. Unii sunt dependenţi de adrenalină. Unui pompier ar putea să îi facă plăcere să intre într-o clădire în flăcări să salveze pe cineva”, a declarat Tony Lee, editor al CareerCast.com.

În top se află pompierii şi piloţii de avioane comerciale, care răspund de viaţa pasagerilor şi trebuie să suporte vremea nefavorabilă, întârzierile şi distanţa de casă.

Slujba de director de PR este următoarea pe listă, din cauza expunerii publice permanente şi a răspunderii pentru imaginea produselor şi serviciilor promovate. Lista continuă cu funcţia de director general. Deşi mulţi cred că acest job înseamnă doar să stai la birou în faţa unui calculator, activitatea presupune răspundere pentru tot ce nu merge bine în companie. Slujbe stresante mai sunt cele de fotoreporter şi reporter, din cauza expunerii permanente la pericole, fie în război, cutremur sau uragane, dar şi a termenelor limită şi a concurenţei. Topul este încheiat de şoferii de taxi, din cauza mortalităţii mari provocată de actelele criminale sau a clienţilor de toate tipurile care folosesc acest mijloc de transport.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.