Topul celor mai puternice armate ale lumii

A fost realizat un top al celor mai puternice armate ale lumii. România se află în primele 50 de state, din 133 câte au participat la realizarea acestui clasamant.

Într-o lume dominată de conflicte, în care atentatele au ajuns să fie la ordinea zilei, cei de la Global Firepower au considerat necesar alcătuirea unui clasament al celor mai puternice armate din lume.

Pe primul loc, fără a constitui o surpriză, se situează Statele Unite, cu cel mai mare buget alocat acestei structurile militare. Rusia, care dispune de cele mai puternice trupe terestre, și de cel mai mare număr de tancuri, ocupă locul al doilea. Locul trei, revine unei alte mari puteri – China.

În realizarea acestui studiu au fost luați în considerare 50 de parametrii, dintre care amintim:  nivelul de echilibrare a potenţialului militar al ţării, diversitatea tehnicilor militare, nivelul de echilibrare a potenţialului militar al ţării. Puncte în plus au fost acordate statelor care deţin bombe atomice.

Dacă între primele zece clasate pot fi regăsite India, Turcia şi Egiptul, România ocupă abia poziția 42, situându-se între țări precum Etiopia și Nigeria.

Redactor: Ramona Caba