Tone de carne stricată în Piața Tomis III din Constanța

Aproape doua tone de carne stricata au scos polițiștii dintr-un magazin constantean, în această dimineata. Autoritățile spun că patronul magazinului se afla de mai mult timp în vizorul polițiștilor de la Serviciul Economic, care au deschis un dosar de cercetare penală pentru evaziune fiscală. De altfel, acesta a fost reținut aseară de oamenii legii, iar pe numele lui au fost formulate zece capete de acuzare.

La primele ore ale dimineții, politistii impreuna cu inspectorii sanitar-veterinari au descins in cea mai mare piata constanteana, din cartierul Tomis 3. La magazinul unde se descoperise carne expirata, anchetatorii au stat patru ore, cercetand fiecare lot de marfa, pachet cu pachet. Au descoperit saci intregi purtand eticheta unui hipermarket specializat pe vanzari engros, care contineau preparate din carne, cu data de valabilitate demult depasita.

In orele ce-au urmat, au fost scoase din magazie zeci de lazi pline cu mezeluri, slanina, jumari si pachete cu carne congelata. Toate expirate de mult, care fusesera puse la vanzare sau urmau sa fie vandute. A fost o surpriza de proportii pentru toata lumea: patronul magazinului era anchetat de fisc pentru evaziune si de catre politia economica pentru folosirea de instrumente de plata false ori fara acoperire in banca. In timpul perchezitiei, anchetatorii au dat peste marfa stricata ce era vanduta in galantare.

Localnicii care s-au aflat la orele pranzului in Piata Tomis 3 au ramas consternati.

Patronul anchetat are 2 magazine in Piata Tomis 3. De la ambele, politia a scos aproape 2 tone de marfa expirata. Carnea a fost distrusa intr-o unitate specializata in neutralizarea produselor toxice, iar patronul a fost retinut pentru 24 de ore. Pe numele lui au fost formulate 10 capete de acuzare printre care: evaziune fiscala, inselaciune, falsificare de instrumente oficial, folosire de instrumente false, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii.

Același patron a mai fost implicat și în alt scandal, în septembrie 2014. Atunci a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a aplana un conflict între el si o clientă. Femeia se plângea atunci că barbatul ar fi lovit-o în momentul în care a încercat să obțină banii pe un produs depreciat.

Redactor: Paul Alexe