TOBRUQ LEGACY 2017, exercițiu de apărare antiaeriană

Astăzi a avut loc exercițiul de apărare antiaeriană cu baza la sol TOBRUQ LEGACY 2017, care s-a desfășurat în poligonul de la Capu Midia. Exerciţiul demonstrează interoperabilitatea între multiple structuri de forţe de apărare aeriană din Europa. La aplicație au participat peste 150 de soldați români și 100 americani.

În cadrul acestei secvenţe, Forţele Aeriene Române participă cu sisteme de rachete HAWK, sol-aer cu rază medie de acțiune.

Obiectivul acestor exerciții a fost verificarea personalului în executarea acestor trageri de luptă.

Statele Unite ale Americii a fost prezentă cu sistemele de rachete PATRIOT şi AVENGER,  iar Forţele Terestre Române cu sistemele de apărare antiaeriană SA-6 şi GEPARD.

 TOBRUQU LEGANCY 2017 se desfăşoară simultan în trei ţări, Republica Cehă, Lituania şi România. La aplicație participă aproximativ 1.600 de militari.

Saber Guardian 17 este cel mai mare exerciţiu desfăşurat în regiunea noastră. La aplicație participă 25.000 de militari din 22 de ţări aliate şi partenere. Exerciţiul este condus de USA REUR, Forţele Armate ale SUA în Europa,  şi se desfăşoară pe teritoriile naţionale ale Bulgariei, României şi Ungariei.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Adrian Florea