Toate drumurile închise în județ!

La nivelul județului Constanța, ninsoarea și viscolul s-au manifestat cu o furie rar întâlnită în ultimii ani. Din această cauză, autoritățile au luat decizia de a închide circulația pe toate drumurile naționale și județene, în timp ce Autostrada A2 a fost închisă la primele ore ale dimineții.

Iarna a lovit din plin județul Constanța. Din cauza urgiei, toate drumurile județene și naționale de pe raza județului au fost închise, la fel și porturile, dar și Aeroporturile Mihail Kogălniceanu și Tuzla.

Zeci de localități din județ sunt izolate, iar din cauza căderilor mai multor linii de curent electric, mii de locuitori au rămas fără curent și apă potabilă, în plin viscol. Conform RAJA SA, din cauza lipsei de energie de la nivelul surselor si statiilor de pompare, nu se poate furniza apa potabila in localitatile constantene: Ostrov, Topraisar, Cumpana, Pecineaga, Mosneni, Oituz, Osmancea, Valu lui Traian, Cerchezu, Cascioarele, Viroaga, Magura, Tataru, Istria, Nuntasi, Dulcesti, Plopeni, Chirnogeni, General Scarisoreanu, Olteni, Amzacea, Movila Verde, Independenta,  Furnica, Dumbraveni, Biruinta, Ovidiu, Corbu, Nicolae Balcescu, Mihai Viteazu si Mihail Kogalniceanu.

Reprezentantii Consiliului Judetean Constanta, precum si cei ai Regiei Autonome de Drumuri si Poduri se afla in teren, ajutați de militari ai Brigăzii 9 Mecanizate “Mărășești” din Constanța, patrulând de la un cap la altul judetul pentru deszapezirea drumurilor. Populația civilă este rugată să evite pe cât posibil deplasările în această perioadă, pentru a evita situațiile extreme.

Drumurile judetene vor fi deschise in momentul in care Comandamentul Judetean pentru Situatii de Urgenta va considera ca se poate circula in conditii sigure.

Redactor: Paul Alexe