Toamna se apropie cu pași repezi, cel puțin cea calendaristică

Mai este exact o săptămână până la 1 septembrie, iar litoralul a început să îmbrace atmosfera de toamnă. De la începutul verii, nicio duminică nu a adus atât de puțină lume pe plajă. Turiști mai sunt destui, însă ploaia de dimineață și norii care au guvernat vremea pe litoral au ținut lumea departe de nisip. Acum profită din plin cei care iubesc mai mult liniștea.

Totuși, sezonul estival 2013 este departe de a se fi încheiat. Meteorologii anunță temperaturi ridicate și în septembrie, cu valori peste media multianuală, așa că vreme de stat pe nisip la soare mai este destulă. În plus, prețurile încep acum să scadă, iar peste o săptămână debutează și programul Litoralul pentru toți.

În luna septembrie, preţurile pornesc de la 200 de lei pentru un sejur la un hotel de o stea şi ajung la aproape o mie de lei pentru un sejur all-inclusive la 5 stele. Cele mai mici preţuri la cazare pornesc de la 205 de lei pentru şase nopţi, la hotel de o stea, fără mic-dejun şi cresc în funcţie de numărul de stele. În Mamaia, turiştii pot găsi hoteluri de două sau trei stele, în timp ce, pentru cei cu pretenţii, în sudul litoralului sunt şi hoteluri de cinci stele.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru