Toamna aduce un val de scumpiri

De mâine, prețul curentului electric va crește pentru agenții comerciali, iar prețul gazelor naturale se va majora începând cu 15 septembrie, atât pentru consumatorii casnici cât și pentru cei industriali.

Preţul energiei electrice va creşte cu 2-3 procente pentru consumatorii non-casnici, ca urmare a dereglementării a 15% din piaţa electricităţii, iar preţul gazelor naturale va creşte cu 5% pentru consumatorii casnici şi cu 10% pentru cei industriali.

Potrivit  oficialului ANRE, Niculae Havrileţ, majorările sunt incluse în calendarul stabilit pentru liberalizarea pieţei energiei electrice și a gazelor natural.

Termenele finale pentru furnizarea de energie electrică în regim reglementat se realizează până la 31 decembrie 2013 pentru clienţii non-casnici, respectiv până la data de 31 decembrie 2017 pentru clienţii casnici.  Pentru piaţa gazelor naturale, calendarul de eliminare treptată a preţurilor reglementate pentru clienţii finali începe de la 1 decembrie 2012 pentru clienţii non-casnici şi de la 1 iulie 2013 pentru clienţii casnici. Pentru clienţii casnici, furnizarea gazelor naturale la preţ reglementat şi în baza contractelor-cadru va avea loc până la 31 decembrie 2018.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian