Toamna aduce cheltuieli suplimentare pentru părinţi

După bugetul asigurat pentru tabere, vacanţe la munte sau la mare, acum vor scoate bani din buzunare pentru rechizite. Pentru părinții care nu doresc să fie luați prin surprindere de noul an școlar care bate la uşă, în magazine sunt deja disponibile ghiozdane, cărți, caiete şi uniforme.

Înaintea fiecărui început de an şcolar, părintii fac tot posibilul pentru a le asigura micuților toate cele necesare, chiar dacă acest lucru îi lasă cu buzunarele goale. Chiar dacă mai sunt 3 săptămâni până  pe 16 septembrie, părinţii si elevii au ieşit la cumpărături pentru a fi siguri că găsesc produse de calitate la preţuri rezonabile.

La polul opus există însă şi părinţi care nu se grăbesc să cumpere rechizite fie din comoditate fie pentru că aşteaptă ca magazinele să se mai aprovizioneze în luna septembrie.

Cei care vor aştepta până în luna septembrie să cumpere rechizite vor trebui însă să facă eforturi financiare mai mari având în vedere că preţurile vor exploda în ultima săptămână de dinaintea începerii noului an şcolar.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca