TIR ”căptușit” cu țigări

Captura de proportii la Constanta! Un bulgar a fost prins de polițiști în timp ce încerca să introducă în țară sute de baxuri de țigări de contrabandă care urmau să fie vândute la negru. Marfa era ascunsa intr-un TIR care transporta role uriase de hartie. Valoarea capturii depaseste un milion de euro, pe piata neagra.

Soferul a fost filat inca de la intrarea in tara, pe la vama Giurgiu si supravegheat discret pe sosele pina in judetul Dolj unde s-a decis oprirea sa in trafic. A fost tras pe dreapta si la controlul sumar al vehicolului, politistilor li s-au confirmat banuielile. Toate semnele indicau o marfa de contrabanda ascunsa in interior.

Masina a fost escortata de polițiști înarmati pâna la Constanța, unde a ajuns dimineata. A fost garata in incinta Garzii de Coasta si inspectata pe toate caile de acces.

Contrabandistii au dat dovada de o minuțiozitate extraordinara: au desfacut fiecare rola de hartie, i-au scos miezul, au indesat in locul gol pachete de tiger,i eficient aranjate, si au lipit capace false astfel încât nimeni sa nu-si dea seama de nimic. TIR-ul avea 70 de role de hârtie și fiecare ascundea trei baxuri și jumătate de țigări.

Procurorii constanteni au preluat cercetarea penală, iar soferul bulgar este acuzat de comiterea infracțiunii de contraband.

Redactor: Mihaela Ciorbaru