Tiparniță de bancnote false, găsită în România

Peste 28 de milioane de euro, în bancnote false, au fost confiscate în Italia. Una dintre tiparnițele echipate pentru fabricarea banilor falși, a fost găsită chiar în România.

Autoritățile italiene au confiscat aproximativ 900.000 de bancnote false, în valoare de peste 28.000.000 de euro. 13 suspecți  au fost arestați în cadrul anchetei, după ce au fost prinși în flagrant. Totodată, poliția italiană a descoperit și tiparnițele cu care au fost tipărite banii falși.

„În cursul anchetei, au fost descoperite trei tiparnițe ilegale, dintre care una în România, echipate cu mașinile și instrumentele necesare pentru fabricarea de bancnote false”,informează presa italiană.

Presupușii capi ai organizației sunt doi locuitori din Napoli. Aceștia sunt recunoscuți, de altfel, pentru „experiență îndelungată” în domeniu. Falsificatorii au utilizat un imobil retras, unde au tipărit banii timp de 10-15 zile.

„În această perioadă, puteau tipări peste 15 milioane de euro în bancnote false. Apoi întrerupeau operațiunile și uneori transferau tiparnița într-o altă clădire”, precizează poliția italiană.

Mafia napoletană este cunoscută pentru falsificarea de bancnote iar Italia ca țara unde se fabrică cei mai mulți bani falși.

Redactor: Isabela Boantă