Tinerii vor primi subvenții din partea statului

Începutul de an nu aduce doar mariri și scumpiri ci vine și cu vești bune, mai ales pentru tineri! Chiar dacă momentan este vorba doar de o promisiune, circa 600.000 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani vor primi bani de la stat, prin programul de Guvernare “Garanţia pentru Tineret”, program cu care PSD a câştigat alegerile.

Guvernul va da bani fiecărui tânăr pentru a-şi finaliza studiile şi va subvenţiona şi patronii care îi vor angaja. Aproximativ 600 de mii de români cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani vor fi incluși într-un program guvernamental, pe baza căruia vor primi bani de la stat.

Iată ce ce conține programul “Garanţia pentru Tineret”:

  • 000 de tineri vor beneficia de suma de 350 de euro pentru finalizarea studiilor însemnând 21 milioane euro, bani ce vor fi plătiți unităților de învățământ;
  • Burse profesionale de câte 400 lei/lună pentru 60.000 de tineri ai școlilor profesionale;
  • 000 de elevi, care provin din familii cu venituri sub 150 lei/lună/membru de familie pentru continuarea studiilor vor primi 250 lei/lună însemnând 180 milioane Euro;

Potrivit datelor furnizate de Capital.ro, statul le va acorda subvenții de 200 de Euro angajatorilor, plus 500 de lei/ lună pentru fiecare persoană angajată pe o perioadă de 12 luni, cu condiția de a menține locul de muncă cel puțin 18 luni. Totodată, patronii care încadrează tineri cu risc de marginalizare pe o perioadă de maxim 3 ani, vor beneficia de o primă de 1.000 lei.  Guvernul va mai acorda peste 300 de euro firmelor angajatoare care organizează cursuri de calificare fiecărui tânăr încadrat. Suma totală este în valoare de 470 de milioane de euro, iar banii vor fi acordaţi în perioada 2017-2020. Aceștia vor fi plătiţi din fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman.

Redactor: Oana Jărloianu