Tinerii, încurajaţi să dezvolte proiecte (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f6FtyIlSoTo[/youtube]Eşti un tânăr cu idei inovatoare de afaceri, dar nu dispui de cunoştinţele sau de resursele necesare pentru a le pune în practică? Universitatea Ovidius vine cu soluţii în acest sens: prin laboratorul „Bursa de Proiecte” propune o serie de cursuri pentru viitorii antreprenori şi, în acelaşi timp, îi pune pe aceştia în contact cu reprezentanţii mediului de afaceri. Proiectul a fost iniţiat de Universitate în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi alte instituţii de învăţământ superior din ţară.

În acest fel, studenţii cu idei bune vor fi ajutaţi de specialişti pentru a elabora un  proiect şi chiar de a-l implementa.

Astfel, studenţii vor avea ocazia să înveţe cum să conceapă un proiect, un plan de afaceri şi cum să le pună în practică. În plus, intră în contact cu reprezentanţii mediului de afaceri. Deja, zeci de studenţi au început să frecventeze cursurile.

Proiectul preusupune o serie de cinci cursuri puse la dispoziţia studenţilor pentru a învăţa despre mecanismele pieţelor bursiere în contextul proiectelor inovativ-antreprenoriale, metodologiile şi instrumentele de finanţare , tehnici de comunicare şi negociere cu partenerii interesaţi şi despre fezabilitatea proiectelor. În plus, studenţii care au conceput deja un astfel de proiect vor avea sprijnul unei comesii care va evalua proiectul înainte de a junge la eventualii parteneri de afaceri.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.