Tinerii, în continuare nemulțumiți

Chiar dacă lucrurile par că s-au calmat în România după săptămâni de proteste în toate orașele țării, tinerii sunt în continuare nemulțumiți și neîncrezători. Căderea Guvernului și instalarea unui nou Executiv, tehnocrat de această dată, îi lasă reci, iar încrederea în clasa politică se apropie de zero.

Noul Guvern tehnocrat în fruntea căruia a fost instalat Dacian Cioloș nu îi încântă pe mulți dintre tineri. Chiar dacă protestele au încetat, iar oamenii politici importanți din fruntea țării și-au dat demisia, cei mai mulți dintre studenți nu au încredere nici în miniștrii proaspăt numiți în funcție.

Alții chiar regretă căderea primului ministru. În opinia lor, această demisie nu a făcut altceva decât să clatine România și să producă instabilitate, ale cărei efecte s-ar putea vedea pe termen lung.

Demisia Guvernului Ponta a venit după ce timp de aproape două săptămâni, într-o mobilizare fără precedent, zeci de mii de români au ieșit în stradă cerând schimbarea clasei politice ca urmare a tragediei din clubul Colectiv. Zeci de tineri ar fi încă în viață dacă autoritățile și-ar fi făcut datoria, iar managerii clubului ar fi fost trași la răspundere pentru nerespectarea normelor cu privire la siguranța în caz de incendiu.