Tinerii din Constanța vor gratuități pe RATC

Federația Tinerilor din Constanța solicită autorităților publice locale transport gratuit pentru elevi și studenți. Motivul solicitării îl veți afla în materialul următor.

Tinerii din Constanța propun gratuitate pe mijloacele de transport în comun  pentru copii, elevi și studenți din municipiul Constanța. Astfel, vineri, 23 septembrie, Federația Tinerilor din Constanța a formulat o cerere către Primărie și Regia Autonomă de Transport în Comun, prin care le cer reprezentanților acestora să analizeze posibilitatea acordării de gratuități pentru categoriile enumerate, similare celor oferite pensionarilor.

Potrivit unui comunicat emis de reprezentanții Federației, scopul principal urmărit este acela de a combate efectele sărăciei în rândul copiilor și tinerilor. Mai mult decât atât, măsura ar duce și la redresarea financiară a regiei de transport în comun.

Datele furnizate de Eurostat pentru anul 2015 arată o situație dezastruoasă cu privire la riscul de sărăcie și/sau excluziune socială în rândul tinerilor:

  • persoane sub 18 ani supuși riscului de sărăcie (sărăcie relativă) – 1%
  • persoane între 18 și 24 de ani supuși riscului de sărăcie –9%
  • persoane sub 16 ani supuși riscului sărăciei sau excluziunii sociale – 46%
  • persoane între 16 și 24 de ani supuși riscului sărăciei sau excluziunii sociale –9%

se arată în comunicatul remis de Fedetrația Tinerilor din Constanța

“Nimeni nu poate nega problema sărăciei în România, însă măsurile pentru combaterea sau ameliorarea acesteia întârzie să apară. Propunerea noastră reprezintă o normalitate, într-o societate solidară care dorește să-și rezolve problemele. Copiii nu au nicio vină că s-au născut într-un mediu sărac, însă noi vom fi vinovați dacă stăm pasivi” a declarat Alexandru Bajdechi,  președintele Federației Tinerilor din Constanța.

Dacă reprezentanții celor două instituții vor da curs solicitării, rămâne de văzut. Până atunci, singura posibilitate este achiziționarea biletelor și abonamentelor contracost.

Redactor: Daniel Albu