Tineri plecați în vacanță cu un coleg infectat cu COVID-19

Zeci de tineri din județul Dâmbovița au fost nevoiți să se întoarcă mai devreme din vacanță după ce au aflat de la autoritățile sanitare că un coleg de-al lor, care plecase acasă mai devreme, fără să îi anunțe, fusese depistat pozitiv cu SARS COV-2.

Grupul format din aproximativ 40 de adolescenți cu vârste de 17 și 18 ani a ajuns la mare pe 3 august. La câteva ore după ce s-au cazat un băiat a și plecat. Unchiul a venit să-l ia de la mare după ce părinții lui fuseseră diagnosticați cu covid-19. Grav este că aceștia i-au permis copilului să plece în vacanță, deși știau că sunt suspecți.

DSP Constanţa susţine însă că băiatul ar fi dormit o noapte acolo. Adolescentul a început să se simtă rău câteva zile mai târziu. A fost testat, iar rezultatul a ieşit pozitiv. Toţi ceilalţi tineri din grup au fost duşi acasă, în Dâmboviţa, cu acelaşi autocar cu care au venit. Ei nu au simptome, dar trebuie să stea izolaţi. Nu este primul caz de acest fel din Constanţa. În urmă cu doar câteva zile, poliţiştii au deschis un dosar penal în cazul unei tinere din Vaslui care a plecat pe litoral, împreună cu un grup de prieteni, fără să mai aştepte rezultatele testului COVID-19. Ulterior, a fost confirmată cu noul virus.

Redactor: Cristina Niță