Tinere înecate în Dunăre

Trupul uneia dintre cele două adolescente dispărute marți în apele Dunării a fost găsit joi dimineață de către un localnic. Acesta a sunat la 112 și a alertat autoritățile. Căutările pompierilor și scafandrilor continuă pentru aducerea la mal a corpului celeilalte tinere înecate în apele fluviului.

În după-amiaza zilei de 21 august, trei tinere s-au avântat în apele fluviului, în zona denumită Plaja Lipovenească din județul Brăila. Neștiind cât de periculos este scăldatul în Dunăre, una dintre ele a înaintat prea mult în apă și a fost surprinsă de curenții puternici. Încercând să o salveze, verișoara fetei a fost prinsă în aceeași capcană a apelor și s-a înecat. Singura care a scăpat cu viață este tânăra de 23 de ani, care a fost salvată de un pescar.

“În Dunăre, scăldatul este interzis deoarece sunt foarte multe gropi, praguri, de aceea, chiar dacă se consideră foarte buni înotători, rămânem la recomandarea de a nu se avânta în larg pentru a preveni orice situaţie neplăcută.”, a declarat Colonel Ștefan Stoian – purtător de cuvânt al I.S.U. Brăila

Pompierii și scafandrii din Brăila și Constanța continuă căutările pentru a o găsi pe tânăra de 19 ani care s-a înecat în apele Dunării. Ambele victime sunt din municipiul Brăila.

Redactor: Mihaela Țânțaru