Timpul cu familia este neprețuit

Cei mai multi dintre romani opteaza ca dupa o zi de munca sau de studiu sa petreaca timpul liber izolati, in fata televizorului. Putini sunt cei care mai desfasuara activitati relaxante cu familia dupa o zi obositoare.

În ritmul agitat al zilelor, este foarte ușor să te lași acaparat de grijile de la birou și să uiți ce înseamnă să petreci timp activ cu familia. Practicarea unui sport  cu familia nu se numara printre activitatile preferate de romani pentru petrecerea timpului liber. De asemenea, participarea intregii famiii la spectacole, concerte sau vizitarea unui muzeu, precum si petrecerea timpului la cinematograf, sunt activitati ce se inscriu destul de rar in programul liber al romanilor. Cei mai multi dupa o zi obositoare si incarcata prefera sa desfasoare activitati individuale. Acest fenomen poate repezenta si o dezvoltare psihica gresita a celui mic.

In ultimele decenii lucrurile s-au schimbat. In viziunea confuza a omului modern, bogatia, cariera si bunurile materiala reprezinta, aparent, ingredientele de baza ale retetei succesului. Pare o nimica toată, însă servirea mesei este un ritual familial de secole întregi ramanand si in zilele noastre foarte important. Mancatul impreuna este un moment prielnic in care fiecare membru al familiei poate povestii despre cum a decurs intreaga zi.

Petrecerea unui timp de calitate în familie va consolida legăturile dintre membrii acesteia, îi va face să relaţioneze în mod direct şi real, să creeze şi să construiască împreună lucuri şi emoţii.

Redactor: Lavinia Barbu