Timp de o săptămână poliţiştii previn criminalitatea (VIDEO)

Cea de-a 7-a ediție a săptămânii prevenirii criminalității a luat startul la Constanţa. La acțiune partricipă atât lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, reprezentanți ai Serviciului Rutier, ai prefecturii și Consiliului Județean Constanța cât și ai Inspectoratului Școlar. Marţi vor avea loc activități de informare la nivelul școlilor.

Tinerii vor participa la dezbateri pe tema delicvenței juvenile şi vor învăţa cum răspund penal minorii. Elevii vor fi informați cu privire la adoptarea unor măsuri de autoprotecție pentru a nu deveni victime. Potrivit reprezentanșilor Inspectoratului Școlar, aceste activități se desfășoară pe toata perioada anului școlar.

În mai multe localități ale județului Constanța polițiștii Compartimenului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu lucrătorii Serviciului de Ordine Publică vor desfășura activități ce vizează furturile în locurile aglomerate. Cetățenii vor fi informați cu privire la măsurile de protecție și la ce trebuie să facă în momentul în care se află în pericol. De asemenea, vor avea loc și acțiuni la nivelul participanților în trafic.

Prin aceste acțiuni se urmărește atît scăderea numărului de victime, cât și informarea corectă a constănțenilor.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru