Țigări contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit din Slovenia în Portul Constanţa Sud Agigea,  65.000 pachete ţigări, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 650.000 lei. Marfa trebuia să ajungă la o societate din municipiul Constanța.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastăîmpreună cu vameșii  au efectuat,  luni, un control amănunţit asupra mărfurilor sosite cu un container din Slovenia în portul Constanţa Sud-Agigea, pentru o firmă cu sediul în Constanţa. În urma controlului au fost descoperite 65.000 pachete ţigări ce purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute. Ţigările, în valoare totală de 650.000 lei dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au deschis dosar penal pe numele administratorului societății destinatare, un constănțean de 48 de ani.

De remarcat că, de câțiva ani, în portul Constanța ajung aproape zilnic containere cu produse contrafăcute sau de contrabandă, majoritatea venind din China. Autoritățile îi sfătuiesc pe consumatori să fie atenți ce și de unde își fac cumpărăturile, întrucât piața românească este plină de mărfuri care nu corespund calitativ produselor originale. Întrucât este luna cadourilor, părinții sunt sfătuiți să aleagă cu grijă produsele pentru copii, mai ales în privința jucăriilor.

Redactor: Daniel Albu