Țigarete de contrabandă, confiscate

26.000 de țigarete de contrabandă au fost descoperite într-un autovehicul de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă. Oamenii legii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate de către poliţiştii  Gărzii de Coastă a fost oprit pentru control un autoturism, înmatriculat în România. Acesta era condus de un cetățean român, în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța. Despre șofer existau informații conform cărora acesta este implicat în activităţi de contrabandă. Astfel, în urma verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul autovehiculului 26.180 țigarete și suma de 3.310 lei, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative. Bărbatul a declarat că a achiziţionat ţigările de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră de desfacere.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 13.090 lei, suma de bani și autoturismul în valoare de 10.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Redactor: Cristina Niță