Tichete sociale pentru grădiniță

Aproximativ 2000 de preşcolari constănţeni care provin din familii sărace vor beneficia de tichete sociale prin programul „Fiecare copil în grădiniţă“. Stimulentul se acordă prin intermediul primăriilor, celor cu un venit sub 248 de lei pe lună de membru de familie.

Din luna martie, familiile nevoiase care au copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani vor primi tichete sociale. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puţin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie. Mecanismul de acordare a tichetului nu ia în calcul ajutorul social, alocaţia pentru copii, bursele sau subvenţiile agricole.

Concret, copiii eligibili pentru acest program sunt identificaţi de asistenţii sociali din primării, pe baza unui dosar social. Cei care primesc deja beneficii sociale care atestă încadrarea sub pragul de venit nu mai trebuie să facă un nou dosar, copiii lor devenind automat eligibili.

Suma poate fi cheltuita doar pentru mancare si imbracaminte pentru copii. Adoptarea acestei legi vine dupa ce Asociatia Ovidiu Ro a demonstrat ca acolo unde a fost implementat un astfel de program, a crescut semnificativ numarul copiiilor care merg la gradinita si apoi la scoala.

Tichetele vor fi distribuite incepand din luna martie de primării, iar banii necesari se asigură de la bugetul de stat. Potrivit Ministerului Muncii, de aceasta masura vor beneficia 111.000 de copii.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis