Teste privind calitatea laptelui

Despre consumul de lapte, există o mulțime de argumente pro și contra. Asociația Română din Industria Laptelui încurajează consumul de lactate. Mesajul se bazează pe efectuarea unor teste de calitate a laptelui ca materie primă.

Laptele este unul dintre cele mai complexe alimente, cu beneficii atât pentru sistemul osos, cât și pentru creier. Totuși, consumul de lapte în România este de 4,4 ori mai mic decât media consumului de lapte din Europa de Vest și de 2,4 ori mai mic decât media din Europa de Est. Deși au fost instituite diverse programe la nivel național pentru a încuraja consumul de lapte, numărul consumatorilor este în scădere. Consumul redus al acestui aliment afectează starea de sănătate la nivelul țării dar reprezintă și o problemă economică. Scăderea procentului consumului de lapte se referă atât la laptele obținut de la micii producători, cât și la laptele pasteurizat. Reprezentanții Asociației Patronale Române din Industria Laptelui încurajează consumul produsului în stare naturală fără alte adaosuri.

Pe piaţă există numeroase produse care conţin aditivi alimentari destul de periculoşi pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.  Consumul frecvent al acestor alimente care conţin astfel de aditivi sunt cauza principală a multor boli grave.

Redactor: Cătălin Huțu