Teste Covid furate și falsificate

Caz îngrijorător in Italia. O infirmiera a unuia dintre cele mai mari spitale din Roma a furat mai multe teste Covid si le-a falsificat.

Femeia sustragea testele din sectia de ortopedie spitalului în care lucra.  Partenerul acesteia ar fi pretins ca este medic  şi făcea testele acasă, contra cost, apoi modifica rezultatele.

Grav este insa ca printre persoanele fals  testate de cuplu ar putea exista cazuri de pacienti infectati cu noul coronavirus.

Înşelătoria ar fi început în aprilie şi a fost descoperită după ce angajata unei firme de curăţenie, a fost testata de cel care se autointitula medic. Ciudat i s-a parut pe langa  rezultatul negativ, semnat de Spitalul Spallanzani din Roma, în raport apărea că, totuşi nu este exclusa nici varianta de a fi pozitiva.

Femeia a mers in graba, la spital pentru a cere explicaţii, iar acolo i s-a spus că nu a fost niciodată testată.

A sesizat imediat autoritatile care au descins in apartamentul celor doi, unde au fost găsite mai multe  teste Covid şi o cantitate mare de material medical.

Zeci de persoane care ar fi făcut testul fals au fost pana acum audiate, dar bănuiala anchetatorilor este că numărul acestora poate fi mult mai mare.

Redactor: Larisa Hogea