Tesla vine în România, în 2019

Vești bune pentru utilizatorii de mașini electrice! Gigantul Tesla va instala sisteme de încarcare rapidă a automobilelor electrice, în trei orașe din țara noastră. Informația a fost confirmată chiar de Elon Musk, CEO-ul Tesla, pe contul său de Twitter.

Din 2019 Gigantul american Tesla va intra pe piața românească. Tesla îsi va instala trei dispozitive Supercharger în România. Supercharger este sistemul de încărcare rapidă a automobilelor electrice, sistem patentat de Tesla. Informația a fost confirmată chiar de Elon Musk, CEO-ul companiei americane, într-o discuție cu un român pe Twitter.

“Da. Acoperirea cu Supercharger se va exitinde la 100% din continentul european anul viitor. Din Irlanda, până la Kiev, din Norvegia, până în Turcia”, a fost mesajul inițial postat de Musk.

Un român l-a întrebat pe Musk dacă Tesla își va instala dispozitivele și în țara noastră, iar răspunsul a fost afimativ. Vestea vine, după ce, în luna octombrie, s-au purtat negoicieri între reprezentanți Tesla și George Maior, ambasadorul României în SUA, care a prezentat, într-o întâlnire de lucru, măsurile implementate de țara noastră în domeniul energiei regenerabile.

Primele orașe unde vom găsi Supercharger sunt București, Craiova și Brăila. Pe site-ul companiei, informația despre cele trei locații a fost postată de ceva timp, fără a fi precizată însă data exactă la care au de gând americanii să-și extindă rețeaua de super-încărcătoare și la noi în țară.

Redactor: Oana Jărloianu