Teroriști…fără cauză!

Filmul evenimentelor a început vineri, în jurul orei 08.40 la Montagny-Sainte-Félicité, în Oise, când frații Kouachi, cei doi suspecți în atentatul de la Charlie Hebdo, au sustrat un autoturism dintr-o benzinărie.

Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc într-o localitate din nordul departamentului Seine-et-Marne în apropiere de zona unde au loc operațiunile de căutare a fraților Cherif și Said Kouachi. Mai mulți bărbați aflați la bordul unei mașini au tras în forțele de ordine. Teroriștii teroriștii au intrat în sediul unei tipografii și au luat ostatică o femeie.

În același timp, la 40 de kilometri de Paris, într-o brutărie evreiască, un prieten al celor doi teroriști, Amed Coulibally lua ostatice 6 persoane cerând eliberarea fraților Kouachi.

Forțele speciale franceze au declanșat simultan atacul la cele două locații în care se aflau teroriștii. Militarii francezi au intrat peste frații Kouachi în tipografia din departamentul Seine-et-Marne și, după un schimb rapid de focuri, pigmentat cu explozia câtorva grenade, cei doi teroriști care au comis abominabilul atentat de la redacția Charlie Hebdo au fost uciși. Soldații au reușit să elibereze și femeia care era ținută drept ostatic de cei doi teroriști.

În același timp, forțele franceze au intervenit în forță și la brutăria evreiască situată la Porte Vincennes, unde l-au ucis pe teroristul Amedy Coulibally – prietenul fraților Kouachi – și au eliberat ostaticii.

Teroarea din ultimele două zile din capitala Franței s-a soldat cu 15 morți și mai mulți răniți.

Redactor: George Marinescu