Teribilismul la volan ucide

Aviz conducătorilor auto care fac greșeala de a se urca la volan după ce au consumat un pahar de alcool în club sau la petrecere! Ar putea să pice în propria capcană sau ar putea avea pe conștiință viața altui om nevinovat. Statisticile polițiștilor de la Rutieră au remarcat o creștere a numărului de șoferi teribiliști și trag un semnal de alarmă. Șoselele constănțene au devenit mormînt pentru prea multe persoane, iar oamenii legii spun că vor demara campanii drastice pentru a opri fenomenul care, altfel s-ar putea repeta în orice moment.

Numărul şoferilor care conduc după ce consumă băuturi alcoolice este în continuă creştere. Asta susțin reprezentanții Poliției Rutiere. Pe lângă faptul că îşi riscă propriile vieţi, pun în pericol şi siguranţa celorlalţi participanţi la trafic. Statisticile arată că în judeţul Constanţa, doar în acest an numărul infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice a crescut.

De ce se urcă oamenii la volan după ce consumă alcool?

Capitolul Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice prevede la articolul 336 pct. 1:

– Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Sursa: Noul Cod Penal

Oamenii legii avertizează conducătorii auto să fie conştiincioşi în trafic şi să nu se aventureze la drum după ce au băut. Pentru a preveni accidentele cauzate de consumul de alcool, poliţia rutieră desfăşoară numeroase campanii de informare.

Specialiștii sustin că alcoolul încetineşte semnificativ reflexele şoferului și de multe ori îi creează senzaţia că orice manevră poate fi efectuată. Tocmai de aceea este extrem de important ca șoferii să respecte legea, să fie prudenţi şi să nu se expună unor riscuri inutile. Asta pentru că „Viaţa are prioritate!”

Redactor: Andreea Barbu