Terenul pierdut de Mangalia …dune de nisip!?

Vestea că Mangalia a pierdut o bucată din teritoriul pe care se află Şantierul Naval s-a răspândit cu repeziciune în mass-media. Potrivit secretarului Primăriei Mangalia, Petrina Boiţă, întreg procesul a început în momentul în care, în 2012, fiecare dintre reprezentanţii celor două localităţi au refuzat să semneze linia de graniţă.

Întrucât cele două primării – Mangalia și Limanu – nu s-au înţeles în privinţa graniţelor, prefectul judeţului a formulat o acţiune în instanţă având ca obiect stabilirea liniei de hotar. Potrivit secretarului Boiţă, Primăria Mangalia a acționat pe toate căile legale în vigoare.

În tot acest dosar, adaugă Petrina, Primăria Limanu s-a apărat cu o singură probă.

Secretarul primăriei a adăugat că municipalitatea va folosi toate căile legale de atac a verdictului dat de Tribunalul Constanţa. Însă, adaugă aceasta, cele 40 de hectare sunt formate din dune de nisip, alături de 23 de hectare ce figurează sub denumirea de doc uscat, reparaţii nave.

Reamintim că, recent, Tribunalul Constanţa a admis acţiunea promovată de prefectul judeţului Constanţa împotriva Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, municipiului Mangalia și comunei Lumina, precum și a primarilor de la acea vreme ale celor două localități.

Redactor: Mihaela Marin