Terenul de rugby de pe Badea Cârțan, dat uitării zeci de ani, a fost scos din mizerie

Mai mulți voluntari au adunat sute de saci de gunoaie, vegetația crescută a fost înlăturată, iar autoritățile intenționează să îl reomologheze pentru meciuri oficiale. Primele echipe care urmează să se antreneze la noua bază sunt cele de copii și juniori.

Terenul de rugby din baza sportivă de la Badea Cârțan a fost curățat. Voluntarii alături de autoritățile locale au strâns sute de saci de gunoi. Povestea terenului datează de câteva decenii, iar de-a lungul timpului autoritățile locale și chiar centrale l-au pasat de la o instituție la alta. În tot acest timp, baza sportivă s-a cufundat în mizerie. De trei ani însă, el este sub tutela Direcției Județene pentru Tineret și Sport.

Asociația Județeană de Rugby vrea să reintroducă terenul în circuitul național. Însă, el trebuie omologat, iar pentru asta se impun câteva investiții.

Pentru început se va încerca repunerea în funcțiune, în condiții minimale, a terenului și a pistei de atletism.

Ajutați de autoritățile locale, voluntarii au strâns o mulțime de saci de gunoi. Totodată, mașinile au cărat de pe teren sute de kilograme de vegetație crescută în exces.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea