Terapie prin culoare

Depresia este una din bolile secolului în care trăim. Din fericire, există o mulțime de terapii prin care aceasta poate fi combătută. Terapia prin colorat este o metodă relaxantă de a ne limpezi mintea și de a aduce în viața noastră culoare și fericire.

Chiar dacă pare a fi o activitate dedicată mai mult copiilor, coloratul poate fi un mod extraordinar de relaxare chiar și pentru adulți. Libertatea, vionța, creativate sunt doar câteva dintre simțurile pe care coloratul le poate dezvolta. Psihologii recomandă astfel de terapii mai ales pentru adulții care lucrează în medii stresante.

Aceasta tehnica de terapie prin colorat poate ajuta la combaterea anxietatii, depresiei, insomniilor si chiar tulburarilor psihice. În același timp, metoda poate sa-l ajute pe cel care deseneaza sa descifreze vise si sa constientizeze amintiri, sentimente, dorinte, idei, gânduri, emotii. Coloratul este extrem de benefic in exprimarea si eliberarea de anumite traume, vise, care nu se pot idendifica prin exprimarea verbala, ci doar prin desen, spun specialiștii.

Atelierele de creație care aduc în prim plan coloratul sunt tot mai frecvente, iar efectele benefice sunt simțite încă din primele momente.

Terapia prin colorat a ajuns deja la un nivel mult mai înalt. Adulții care vor să se relaxeze găsesc foarte ușor în comerț o gamă destul de variată de cărți de colorat pentru adulți. Acestea sunt mult mai complexe decât cele pentru copii și necesită răbdare și pasiune, iar rezultatul….relaxare totală.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea