Terapie cu sare, la Medgidia (VIDEO)

Locuitorii din Medgidia care doresc să prevină afecţiunile tipice sezonului rece, precum răceală sau gripă, pot încerca… terapia cu sare! Efectele acesteia sunt dovedite, iar pentru a o încerca nici nu este nevoie să călătorească departe de casă. Un astfel de centru este deschis, de câteva luni, chiar la ei în oraş!

Printre efectele salinoterapiei se numara eliminarea focarelor de infecţie ale tractului respirator, ameliorarea afecţiunilor respiratorii şi ORL, prevenirea răcelii şi gripei, curaţarea căilor respiratorii de particulele din fumul de ţigară, creşterea imunităţii, diminuarea reacţiilor alergice de sezon si detoxifierea organismului.

Terapia interna cu sare este benefica pentru digestie dificila, slabiciune, hipotensiune, aritmie, osteoporoza, crampe, intoxicatii pe cand terapia externa cu sare ajuta la calculi si colici, ulceratii pe piele, arsuri usoare, nas infundat, dureri de gat, dermatoze, reumatism, infectii urinare.

Oamenii au pareri impartite in ceea ce privesc efectele salinoterapiei.

O sedinta pentru adulti costa 12 lei iar un abonament de 15 sedinte costa 150 lei.Pentru copii pina la virsta de 7 ani o sedinta costa 10 lei iar abonamentul cu 15 sedinte, 130 lei.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Dan Pauna