Tentativă de linșaj mediatic la Năvodari

Caz incredibil iscat de o televiziune națională. Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost acuzat că ar fi tăiat cablul și internetul întregului oraș. Motivul este unul stupid: edilul ar fi încercat să le taie accesul oamenilor, pentru ca aceștia să nu vadă o emisiune difuzată la televizor. Bineînțeles că toată șarada nu a ținut, iar locuitorii orașului Năvodari și-au dat seama că a fost vorba despre o reclamă negativă dusă la extrem.

Aproape tot orașul Năvodari a rămas, duminică seara, fără cablu și internet. Un post de televiziune național îl acuză pe primarul din Năvodari că acțiunea este una intenționată și îi aparține. Potrivit supozițiilor denigratoare ale postului de televiziune, edilul ar fi ordonat să se taie cablul și internetul pentru ca oamenii să nu vadă o anumită emisiune, în care s-a vorbit despre tabăra Năvodari. Cu toate acestea, locuitorii orașului și-au dat seama că totul este doar o calomnie și au spus că nu il cred în stare pe primarul lor de așa ceva.

Așa cum s-a putut observa, oamenii și-au exprimat părerile fără vreun ocoliș. Asta pentru că în orașul Năvodari, cetățenii au dreptul de a-și spune părerea obiectivă și nu este vorba despre niciun regim comunist, așa cum a fost numit de reprezentanții unei televiziuni naționale. Locuitorii orașului Năvodari nu s-au lăsat victime ale linșajului mediatic la care a fost supus orașul, dar și reprezentanții săi.

Reporter: Andreea Iliescu ; Imagine: Adrian Florea