Tentativă de înșelăciune la Constanța

Autorul unei tentative de înșelăciune a fost prins în flagrant delict în timp ce îi solicita unui bărbat suma de 2000 de euro pentru a soluționa un accident rutier, în care fiica acestuia ar fi fost implicată. Individul a fost încarcerat în CRAP al IPJ Constanța, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Vineri, în jurul orelor 23:00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către o femeie, din municipiul Constanța, care le-a spus că soțul său, de 64 de ani, a fost sunat de un bărbat și l-a informat că fiica sa a fost implicată într-un accident de circulație, solicitându-i suma de 15.000 de euro pentru soluționarea cazului.

Realizând că soțul său a  fost victimia unei tentative de înșelăciune, femeia a sesizat polițiștii, care s-au deplasat în scurt timp la fața locului, reușind astfel să-l rețină pe bărbatul în cauză, în vârstă de 31 de ani, în momentul în care îi solicita persoanei vătămate suma de 2000 de euro.  În activitate a fost angrenat și un jandarm din cadrul GMJ Constanța.

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, polițiștii constănțeni precizează că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Redactor: Isabela Boantă