Tensiunile Ponta-Băsescu continuă

În timp ce democrat-liberalii își spală rufele în familie, Puterea și-a intensificat tirul la adresa președintelui Traian Băsescu. Liderii USL nu vor ca șeful statului să reprezinte România la Consiliul European de la sfârșitul lunii. Liderii coaliției vorbesc tot mai apăsat despre o eventuală suspendare a președintelui.

Principalul subiect care a provocat scântei între presedinte si premier este legat de reprezentarea României la Consiliul European din 28 iunie. Fiecare dintre cei doi sustine ca este îndreptatit sa participe la summit si niciunul nu vrea sa cedeze.

Nici macar discutia dintre cei doi, din spatele usilor închise, nu a dat roade.

Prin urmare, parlamentarii Puterii au venit cu o gaselnita: vor sa adopte pâna la sfârsitul lunii un proiect de lege prin care orice ministru, premierul si chiar presedintele tarii sa aiba nevoie de un mandat de reprezentare pe plan international, din partea Parlamentului. În plus, se vorbeste tot mai des despre suspendarea presedintelui. Doi parlamentari USL au initiat chiar un proiect care stabileste ca hotarârile Parlamentului nu mai pot fi contestate la Curtea Constitutionala, deschizând astfel drumul catre o suspendare mai facila a sefului statului. Deocamdata, initiativa a primit avizul deputatilor juristi. Si nu este tot. Presedintele a ramas fara Institutul Cultural Român, care trece în subordinea Senatului României.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu