Tensiuni în PSD – Ciolacu și-a anunțat candidatura la șefia partidului

Tensiunile cresc în interiorul Partidului Social Democrat, în timp ce membrii acestuia se împart, din nou, în bisericuțe.

Zilele trecute, actualul președinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a primit recomandări din partea mai multor filiale pentru a nu candida la șefia partidului, întrucât s-a dovedit ”prea blând în relațiile cu președintele Iohannis”.

Alți colegi, în schimb, și-au exprimat intenția de a-l susține, în cadrul alegerilor interne. Marcel Ciolacu și-a anunțat, oficial, candidatura și chiar a vorbit despre obiective.

În același timp, surse din intreriorul partidului îl nominalizează pe fostul premier și fost membru PSD, Sorin Grindeanu, drept potențial candidat. Ciolacu a vorbit despre relația sa cu Grindeanu, în cadrul unei emisiuni TV, despre care a spus că este o relație bună și că fostul premier poate reveni oricând în echipa social-democraților. În schimb, spune Ciolacu, nu va face compromisuri cu ”persoane din afara partidului”.

Grindeanu, în schimb, pare să nu aibă aceleași gânduri cu președintele interimar. El le-a transmis un mesaj public foștilor colegi din PSD în care afirmă că este nevoie de lideri puternici și că nu trebuie repetate aceleași greșeli.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu și-a anunțat intenția, în urmă cu câteva luni, că va reveni în politică și, implicit, în PSD, numai dacă cităm: ”figurile uzate din partid vor face un pas în spate”.

Revenind la Marcel Ciolacu, în contextul viitoarelor alegeri din interiorul partidului, acesta a menționat, pentru sursa citată, că datoria sa şi a partidului este să vină cu un proiect politic, iar dacă alte forţe politice sunt atrase de acest proiect, atunci se pot alătura, pentru a elabora un program, în perspectiva guvernării.

Potrivit acestuia, sunt şanse mari ca la alegerile locale şi parlamentare să existe o alianţă pe zona de stânga, respectiv PSD – Pro România – ALDE şi a menţionat că sunt discuţii în acest sens.

Redactor: Daniel Albu