Tensiuni în PDL, înainte de alegerea unui nou șef al formațiunii

Elena UdreaCandidaţii Vasile Blaga și Elena Udrea au fiecare susţinătorii lor. Însă, pentru a fi pe placul electoratului, fiecare dintre acesştia trebuie să facă anumite concesii. Spre exemplu, Elena Udrea este dispusă să renunţe la tocuri şi la poşete de lux

Nu aşa, din senin, ci sfătuită de Traian Băsescu. Preşedintele consideră că fostul ministru al Turismului are toate calităţile unui politician de succes, dar să mai renunţe la cochetărie.

Sfaturile primite au determinat-o pe Elena Udrea să se declare cel mai vehement apărător al lui Băsescu.

Declarațiile Elenei Udrea intervin în condițiile în care șeful statului a fost atacat de Vasile Blaga. Acesta din urmă a declarat vineri că “Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa”. Afirmația lui Blaga a fost făcută după ce Băsescu și-a arătat susținerea pentru Elena Udrea în fruntea PDL-ului. În apărarea lui Băsescu a sărit și primarul Clujului, Emil Boc.

La data de 23 martie în PDL vor avea loc alegeri interne pentru o nouă conducere a partidului. Până acum și-au anunțat intenția de a candida Vasile Blaga, actualul președinte, și deputatul Elena Udrea. Teodor Stolojan, Cezar Preda și Gheorghe Flutur și-au arătat susținerea față de Vasile Blaga, în timp ce candidatura Elenei Udrea se pare că va fi sprijinită de Gheorghe Falcă și Gabriel Berca.

Redactor: Doina Sirbu