Tenisul de masă, „vedetă“ la Mangalia

Şcoala nr. 1 din Mangalia a găzduit, recent, prima ediţe a unei inedite competiţii de tenis de masă, sport care, la nivel local, începe să ia amploare. Evenimentul a avut loc în cadrul Zilei Mondiale a Tenisului de Masă, care, în România, a fost celebrată în 84 de localităţi, stabilindu-se, astfel, şi un record naţional de participare a sportivilor la o competiţie de asemenea anvergură.

Clubul Municipal Mangalia, ce are două secţii – copii şi adulţi – a fost înfiinţat de doi foşti campioni naţionali: Maria Motoianu şi Viorel Chiurtu. În prezent, sunt afiliaţi clubului circa 50 de sportivi şi există premisele ca acest sport să ia amploare din această toamnă, când clubul s-ar putea „muta“ în casă nouă. Potrivit lui Viorel Chiurtu, membru fondator al Municipal Club Mangalia, evenimentul găzduit de sala de sport a Şcolii nr. 1 a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Tenisului de Masă, stabilindu-ser şi un record naţional cu acest prilej.

Acesta mai spune că tenisul de masă este dedicat tuturor categoriilor de vârstă, iar, la Mangalia, acest sport a luat imediat amploare.

Una dintre veteranele clubului şi fondatoare a acestuia, Maria Motoianu, ne-a declarat că, timp de 40 de ani, a avut ocazia să joace în diverse competiţii, considerând mişcarea ca pe un izvor de sănătate şi disciplină.

Invitat al competiţiei de la Mangalia, Viorel Sterea, antrenor a nenumăraţi sportivi medaliaţi la nivel naţional şi internaţional, ne-a declarat că Mangalia ar putea ajunge un centru al tenisului de masă, urmând exemplul Constanţei.

Sportivii prezenţi la evenimentul sportiv de la Mangalia au fost răsplătiţi, la final, cu diplome, medalii şi cupe.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.