Tendințe în design interior

Dacă v-ati hotarat sa va redecorati locuinta sa stiti ca anul acesta se poarta verdele. Expertii în desing interior au stabilit ca NATURA sa fie vedeta casei, fie prin imprimeuri și țesături, fie prin plante si materiale naturale. Plăcile hexagonale de parchet inspirate de fagurii de miere, covoarele pe post de tapet, paturile-dulap sau plantele de camera sunt si ele in trend anul acesta.

Anul acesta este in voga culoarea verde sau GREENERY. Folosirea nuantelor de verde intr-o amenajare de interior creeaza un sentiment de pace si echilibru, spun designerii. O paleta cromatica bazata pe verde va emana senzatia de conectare la natura.

Aflată încă la stadiul de prototip avansat, placa hexagonala de parchet, inspirata de fagurii de miere, e creată să îmbrace interioarele contemporane. Finisajele cu aspect de lemn sau piatra naturală redau cu fidelitate, multumita noilor tehnici de fabricare, texturile existente in natura.

Materiale pretioase la atingere, precum catifeaua, rămân in tendintele de design interior si in acest an. Plantele şi florile joacă un aspect decorativ foarte important, fiecare casă poate să devină mai călduroasă şi primitoare dacă este decorată în stil şi cu bun gust. Se aleg in functie de camera, ne avertizeaza designerii: in bucătărie – rodul casei este cea mai potrivita, livingul si biroul pot fi decorate cu palmieri, trandafiri japonezi sau cale.

Culorile metalice sunt potrivite ca accente in amenajarile de interior: tonuri de cupru, bronz, auriu si argintiu sunt aplicate in moduri din ce in ce mai diverse, devenind surse de incantare vizuala.

Redactor: Paul Alexe