Temperaturile extrem de scăzute ne obliga să scoatem aşternuturile de pat groase

Luna octombrie a adus temperaturi extrem de scazute iar oamenii şi-au scos din dotare pe lângă geci  sau cizme îmblănite şi aşternuturile de pat mai groase. Vechea lenjerie a fost înlocuită cu pilote sau plăpumi care să asigure pe timpul nopţii maximul de confort. Pentru a specula momentul, maganizele de profil au deja în dotare zeci de modele din puf sau pene prevăzute cu cusături care permit să fie distribuite în mod egal pe întreaga suprafaţă.

Cei mai mulţi dintre locuitorii din Cernavoda aleg ca pe timpul nopţii să se încalzească cu plăpumile mai vechi care spun ei sunt cele mai călduroase.

Exista însă şi locuitori care spun că şi pilota este o alegere bună mai ales că preţurile la care se vinde sunt destul de mici iar investiţia este pe termen lung şi merită banii.

Cei care aleg o pilotă sau o plapumă pentru a se încălzi pe timpul serilor geroase, trebuie să ţină seama de un lucru: materialele din care acestea sunt confectionate nu trebuie să fie sintetice deoarece favorizează transpitaţia şi pot fi dăunătoare în contact cu pielea sensibilă.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca