Temperaturi pozitive zilele următoare

Codul galben de ger este pe cale să se încheie, iar în zilele ce urmează se așteaptă temperaturi pozitive. Din această cauză, lacurile înghețate sunt un adevărat pericol pentru cei care se aventurează în traversarea lor.

Gradele au scăzut în termotre mult sub limita înghețului ajungând chiar și la -15 grade pe timpul nopții. Toate aceste condiții meteo au făcut ca surprafețele de apă să înghețe. La Năvodari, canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, dar și Lacul Tașaul, s-au transformat în adevărate patinoare așa că pescarii din zonă ar trebui să stea departe de pericole.

Vremea în următoarele zile se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor maxime va creşte de la -4 grade, la 7 grade cu plus pe 28 ianuarie, iar valorile termice din timpul nopții vor deveni pozitive. Între 29 ianuarie şi 7 februarie se vor înregistra, atât ziua cât şi noaptea, medii pozitive ale temperaturii aerului, ceea ce semnifică faptul că maximele şi minimele vor fi uşor mai ridicate decât în mod obişnuit în această perioadă a anului.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea