Temperaturi de vară și avertizări Cod Galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări Cod Galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică, pentru cea mai mare parte a țării, valabile, una în cursul nopții de luni, iar cea de-a doua marți, pe parcursul întregii zile.

Prima atenționare intră în vigoare luni, 11 mai, de la ora 22:00 până marți, la ora 09:00, valabilă  pentru Oltenia,Transilvania, precum și în vestul și centrul Munteniei.

În zonele vizate,  vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h și izolat peste 70 km/h.

A doua atenționare Cod Galben, care cuprinde, de data aceasta, și Dobrogea, intra în vigoare marți dimineață, ora 9.00 și este valabilă până la orele 23:00. În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină și averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice.

Temperatura aerului este mai ridicată decât normalul acestei perioade și poate ajunge până la 29-30 de grade în țară și mai scăzute pe litoral, unde maximele pot atinge 23-24 de grade.

Redactor: Daniel Albu